2013. július 18., csütörtök

Kursk harccsoport

Egyéb teendőim miatt csak most tudtam írni, de ezúttal nem csatát mutatok be, hanem a befejezett orosz harccsoportomat, amit a Battlegroup Kursk játékhoz készítettem. természetesen nem kizárólagosan, mert játszunk a Rapid Fire! rendszerrel is.

A harccsoport gyalogos hadosztályból szerveződött 250 pontból, amiből 249 fel is lett használva és a csoport harcértéke 14 lett.

A harccsoport magját egy lövész szakasz alkotja, ami 4 lövészrajból (egyenként 8 fő) és egy szakasztörzsből (3 fő) áll. A rajokban DP könnyű géppuska és páncélromboló gránátok, töltetek vannak rendszeresítve a puskákon kívül. A szakasz támogató fegyverek közül egy Maxim géppuska, egy 50mm könnyű aknavető és egy PTRD páncéltörőpuska lett hozzáadva. A szakaszhoz a felderítő alakulatoktól egy mesterlövész a segítőjével és egy BA-10 páncélautó lett adva. A páncélos támogatást egy KV-1E harckocsi biztosítja. A páncélelhárítást a 45mm páncéltörőágyú látja el, amihez egy vontató is lett véve.

A csoport harcértéke egyenlőre még bizonytalan, hiszen hétvégén lesz először kipróbálva. Gyenge pont talán a tüzérség hiánya és a KV-1 tankok híres műszaki megbízhatatlansága lesz, de minden kiderül a hétvégi teszt játékon.

Addig is egy pár kép a csoportról:
    

Íme a harccsoport madártávlatból:


A lövész szakasz:


A szakasztörzs, az 50mm aknavető és a Maxim géppuska:


A szakasz páncéltörőpuskája és a mesterlövész és segítője:


A szakaszhoz rendelt páncélostámogatás, egy KV-1:


A felderítést a BA-10 páncélautó látja el:


A 45mm páncéltörőágyú és a Zis-5 teherautó:


2 megjegyzés:

  1. Kíváncsi vagyok magára a rendszerre, sok helyen ajánlották már. A figurák is szépek, de egy kis bemosót nem akarsz rájuk ereszteni? Egy fekete az egyenruhára, meg egy kis bőr bemosó az arcokra elférne. Szép munka, a talpakon a növényzet külön tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az észrevételt, még valószínű, hogy bemosom. Ezért is nem lakkoztam még le őket, ha esetleg felmerülne még valami a kinézettel kapcsolatban, akkor tudjak módosítani.
      Pont ma volt az első játékunk a rendszerrel, lesz csatajelentés is, de elöljáróban csak annyit, hogy zseniális rendszer!!! :)

      Törlés