2016. október 13., csütörtök

Szeptemberi figura érkezések - Pürrhossz Itáliában

Sziasztok!

Az ősszel érkezett egy újabb figurás csomagom ezúttal a Forged in Battle-től, benne 2 csomag figurával. A figurák a War & Empire sorozat tagjai, ami a gyártó ókori figuráit foglalja össze. A War & Empire Kickstarter segítségével valósult meg és az első szakasz figurái már azoknak is elérhetőek, akik nem vettek részt a kampányban.

A mostani 2 csomag figurái egy tulajdonképpen ellenfelek: WE-MH06 Successor Asiatic Phalangites marching névre hallgat és a készülő Pürrhossz seregem része lesz, míg a másik a WE-RP03 Roman Veles nevet viseli. Most nézzük is meg őket közelebbről.

Az elsőben makedón falanx pikásokat találunk menetelő pózban, ami azt jelenti, hogy a szarisszákat felfelé tartják. A csomagban 24 figurát találunk 4 pózban és ehhez jön hozzá a parancsnokság, ami 3 plusz figurát jelent: parancsnok, zenész és a zászlótartó.





A figurák minősége első osztályú. Ebben a méretarányban csak a Xyston, Corvus Belli és a Legio Heroica figuráihoz hasonlítható, kidolgozottságuk még nagyobb méretarányokban is megállná a helyét. Bár a 10Ł ára kissé több, mint mondjuk az Old Glory 15s csomagjaié (7,5Ł), a figura szám is többnyire egyezik, azonban a figurák minősége megéri az árkülönbözetet. Egy hátrányt tudok csak említeni ezzel a csomaggal kapcsolatban, miszerint pikákat sajnos nem adnak a figurák mellé, azokat nekünk kell beszereznünk.

Én rögtön kerestem is alternatív megoldást a drága fémből készült pikákra és egy lecsavarható műanyagseprűfej sörtéit használtam fel erre a célra. Úgy gondolom minimális összeggel szinte kimeríthetetlen pika alapanyagra tettem szert 15mm méretarányban.
Íme a figurák a felszerelt  szarisszákkal és alapozva:




Mint említettem Pürrhossz seregében fognak szolgálni és a tarentumi falanxot fogják megjeleníteni. Pürrhossz alap seregében 2 ilyen osztag szerepel, osztagonként 4 figurával.

A második csomag római előcsatározókat tartalmaz, akiket a pürrhosszal és karthágóval vívott háborúk idején használhatunk, a Velites helyett. A figurák minőségére vonatkozóan szintén állnak azok a megállapítások, amiket a pikás falanx kapcsán tettem, tehát első osztályú figurák. Ebben a csomagban is 24 figurát találunk bónuszként a 3 figurás parancsnoksággal.




Sajnos a képeken látszik, hogy ezúttal hiányzott a zászlótartó a csomagból, ami nem túl nagy hátrány, mert az RRtK rendszerben nem jelenítünk meg parancsnokságot az osztagon belül.





Mivel előcsatározó osztagról van szó, így csak 2 figura kerül a talpra. A seregben 2 ilyen osztag található, amiket elég gyorsan ki is festettem és már csak a talp van hátra.

A figurák Pürrhossz itáliai hadjáratához készülnek, remélhetőleg nemsokára mindkét sereg harcra kész. A köztársasági légiók már majdnem teljes létszámban felsorakoztak csak Pürrhossz seregének gyűjtése húzódik el kissé. Ez azt jelenti, hogy nemsokára egy seregismertetőt olvashattok a Római Köztárasaság légióiról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése