2013. november 2., szombat

Normandia Harccsoport bevetésre készen, 2013.11.02

Sziasztok,

Ígéretemet megtartva bemutatom a harccsoportot, amit a mai játékon fogok először használni.

A harccsoport egy gránátos szakaszból áll, amihez két szakasztámogató opció lett hozva, támogatás képen egy Pz.V. Panther páncélossal. A felderítő részleget egy gyalogos felderítő raj, egy parancsnoki páncélautó és egy mesterlövész adja.

A harccsoport 'madártávlatból'...





...és a felderítő szekció.

Nézzük részletesebben:

A gránátos szakasz áll 3 gránátos rajból, egyenként 8 fő egy MG34 géppuskával és 1 Panzerfaust-tal.
Mivel a német félnél a rajok szétoszlanak a lövész és a géppuskás szekcióra, ezek aktiválásához összesen 6 parancs szükséges! Ennyi persze nem fog jutni, hiszen más egységek is vannak és a harchelyzettől függően lehet, hogy inkább az ő képességeikre lesz szükség.

Gyalogos támogatásban nem lesz hiány.


A gránátos szakasz vezetését - és persze a harccsoportét - a szakasztörzs végzi. Ez tartalmaz egy tisztet és plusz 5 főt, akiket géppisztollyal és egy panzerfaust-tal láttam el. Ők valószínűleg rejtőzni fognak, de egyúttal tűzoltószerepre is alkalmazom őket, amolyan rohamosztag szerepkörben, ha esetleg az ellenséges gyalogság valahol áttörne. A géppisztolyok közelharcban pusztító erejűek és terepjáró segítségével gyorsan a veszélyeztetett szektorban teremhetek. Mivel ezt végszükségre tartogatom, remélem nem lesz rá szükség túl gyakran.

A szakasztörzs a támogató egységekkel.


A szakasz támogatóknál gondban voltam, mert egyrészt elég sok opció áll rendelkezésre, másrészt figyelembe kell vennem, hogy sok parancsom valószínűleg nem lesz. Mivel az aknavető csak közvetett módon lőhet és ez 2 parancs, így egy 75mm gyalogsági löveget választottam. Ez lőhet közvetett célzással is és a parancsnoki páncélautónak köszönhetően közvetett módon is (persze ez megint csak 2 parancs). A második választás egy páncélvadász csapat lett, amiben 2 fő egy Panzerschreck-el van felszerelve. A normandiai terepen valószínűleg nagyobb hasznát veszem, mint egy vontatott páncéltörőágyúnak.

Az egész szakaszt egy Pz.V. Panther támogatja. Az eddigi játékok során számomra az derült ki, hogy ekkora játékba sok a 3 páncélos, megjelenésük után drasztikusan lecsökken a gyalogosoknak kiadott parancsok száma. Sajnos az ember hajlamos innentől kezdve a páncélosokkal megnyerni a játékot, ami soha nem vezet eredményre, legalábbis gyalogság nélkül. Így egy vagy két páncélost szándékoztam hozni. Végül úgy döntöttem, legyen csak egy, de az kemény dió legyen az ellenfél számára. Nekem ideális: nagy tűzerő, kiváló mozgékonyság és védettség, nem is beszélve az elrettentő tényezőtől.

Párduc bevetésre készen.


A felderítő szekciót külön részben írom le, mert a küldetés szabályai miatt egy ideig külön harcolna a fiúk. Itt a szokásos mesterlövész lett hozva, de most megfigyelő nélkül, mert nem jött ki a pontból, de a az általa nyújtott +10" lőtávolság talán nem fog hiányozni nagyon. A feladat nagy részét a gyalogos felderítőraj fogja elvégezni. Ez egy teljes raj: azaz 8 fő, két szekcióra osztva. Mivel több páncélos megjelenésére számítok, a Panzerfaust alapfelszerelés, de sajnos csak egyet kaphatnak. A támogató fegyvert viszont lecseréltem és a raj egy MG42-t kapott. Végre maradt a páncélautó, amiből parancsnoki változatot hoztam. Mivel tiszt, ezért ad +1 parancsot körönként és mellesleg tüzérségi megfigyelő is. Mivel van ágyúm, egy újabb lehetőséget ad, ha esetleg annyi parancsom lenne egy körben.   

A mesterlövész, remélhetőleg sok skalpot gyűjt be a mai napon.

A felderítők oldalról.

Összességében a harccsoport 349 pontba került és 22 harcértéket ad. Jelen van 2 tiszt, ami körönként D6+2 parancsot biztosít és bár az eddigi csaták alapján kissé kevésnek tűnhet a harcérték, de úgy vélem sokkal rugalmasabban használható csoportom van, mint amiket eddig használtam. Természetesen a puding próbája az evés, ami a mai napon meg is történik és következő csatajelentésemnek ez lesz a témája.

A harccsoportot ezen a web oldalon is meg lehet nézni, az alul lévő kód betöltésével:

 http://gregfarrell.org/builder/bgb.html

QBA1A-AB-BBB-BBB_B-BBB_C-BBFI-BC10CC0FADE-AB-BB0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése