2013. november 1., péntek

Erősítés Normandiába 2. rész, 2013.11.01

Sziasztok,

Ahogy ígértem itt a folytatás a csapaterősítésekről. Rögtön kezdjük is a tüzérséggel: egy a gyalogsági löveg kategóriába tartozó ágyú készült el, a 7,5cm le. IG 18. Kisebb pontszámú csatákban (350 pontig) talán jobb választás az aknavetőnél, mert az csak közvetett módon lőhet és ez bizony 2 parancs körönként. Ezzel szemben a löveg saját irányzással is lőhet, igaz lőtávolsága kisebb.






 Természetesen a löveghez vontató is jár, ez most egy Opel Blitz lett.




Bár repülőgép aránylag ritkán érkezik a játékba, de érdemes használni a légvédelmi gépágyút. Akárcsak a valóságban, itt is remekül beválik földi támogató szerepben. Egyenlőre csak a 2cm Flak 38 áll a rendelkezésemre, ezért ezt festettem ki. Mivel ez vontatott verzió, rögtön festettem hozzá egy Sd.Kfz. 10 fél-lánctalpas vontatót is.





Mivel lövészpáncélos nem volt még, elkészítettem az első példányt. Mivel ez egy korai felépítménnyel rendelkező típus (Zvezda gyártmány), a többi nem ilyen lesz, hiszen ezt a fajtát a háború korai szakaszában használták.




Mivel ebben az időszakban igen fontos tényező lett a páncélelhárítás, a csapataim megkapták az első Panzerschreck rakétákat. Ez a fegyver a szakasztámogató opciókban található meg, így szakaszonként 1 darab lehet belőle. Viszont vannak alakulatok amelyek speciális támogatóként további példányokat is hozhatnak belőle. Kis lőtávolsága mellett félelmetes tűzereje van páncélosok ellen és páncéltörő lövegekkel ellentétben elég mozgékony is. Azt hiszem, hogy a normandiai terep mindenképpen kedvez ezeknek a fegyvereknek.




És végezetül a már ígért Kübelwagen, amit valószínűleg az előretolt parancsnoki törzs fog használni.
A szakasztörzseknek meghagyom a Steyr 1500 nehéz terepjárót, már csak a szállítókapacitása miatt is, mert a Kübelwagen-be nemigen lehet 5-6 felfegyverzett embert beültetni.





Egyenlőre ennyi lett a harccsoport fejlesztése. Most a variációs lehetőségek növelésére mentem rá, hiszen a meglévő 1 teljes szakasz még 500 pont körüli harccsoportra is elég. Viszont nem mindegy milyen harceszközökkel tudom támogatni a gyalogságot, ezért festettem ezeket az eszközöket. Holnap a hétvégi harcra felkészített harccsoportot fogom bemutatni és remélhetőleg nyerni is fogok velük. Természetesen egy csatajelentés keretében derül majd ki, hogy mit tudtam kezdeni a harccsoporttal a brit erők ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése