2013. október 31., csütörtök

Erősítés Normandiába, 2013.10.31

A mai napon egy kis erősítés érkezett a normandiai harccsoportomhoz, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy elkészültem pár festéssel megint.

Elsőként a szakasztörzs végre szállítójárművet is kapott, ami néha elég jól jön. Most egy Steyr 1500-as nehéz terepjáró lett kiutalva a szakasznak, de úton van a Kübelwagen is.






Mivel eddigi játékaink során előszeretettel használtunk páncélautót - főleg parancsnoki szerepkörben - ideje volt már kifesteni az Sd.Kfz.222 páncélautót is.



Eddigi harcain során főleg Pz.IV páncélosokat használtunk, ennek fő oka az volt, hogy a Kursk-i hadművelet idején a Párducok eléggé megbízhatatlanok voltak és ez a játékban sincsen másként. A 'megbízhatatlan' képesség segítségével az ellenfél minden kihúzott 1-es zsetonjával vagy a 'lerobbanás' speciális zsetonnal, mozgás vagy működésképtelenné teheti járművünket. Azonban a normandiai hadműveletek idejére már elhárultak a problémák és egy kiváló páncélos vált a Pz.V-ből.
Ennek okán már ki is festettem az első példányt, remélhetőleg hamarosan harci körülmények közt is bizonyíthat.



És a végére egy kis bónusz: egy Hetzer vadászpáncélos. Igaz ez nem szerepelt a normandiai harcokban, de azért kifestettem, mert az új kiegészítőben már jut neki szerep.



Legközelebbi erősítés valószínűleg a tüzérséget fogja érinteni, legalábbis német részről. Azonban már festés alatt van a brit harccsoport is így nemsokára azokról is rakhatok fel képet.

6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Szia,

      1/100, tehát 15mm. Viszont lemaradt a Hetzer kép, így pótlom is.

      Üdv
      Tibor

      Törlés
  2. A Párducos mondat első feléből hiányolom az állítmányt :) Szépek lettek a festések!

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok! Szépen haladsz. Roodie megpiszkálta az Inkvizítoron a blog frissítéseket, most már naprakész a frissítés. Ez a blog valahogy megragadt szeptembernél. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen!

      Időközben nekem is feltűnt, hogy mindig régi dátummal került be a frissítés. Ha minden igaz ma ki is derül, hogy jól működik. Újabb festésekkel vagyok kész nemsokára azokról is lesz fotó.

      Törlés